Danskurser

Danskurser

Vår ambition är att erbjuda ett brett kursutbud! Därför ges kurser i olika nivåer och i olika åldersgrupper, och på så sätt får alla en möjlighet att hitta en passande grupp.

Klicka på önskad danskurs nedan för mer information!

Afro Fusion

Afro fusion härstammar från Afrika, kursen är en kombination av många olika stilar som Dancehall, Traditional African Dance, Soca, Streetdance och Afrobeat. Alla dessa stilar tillsammans skapar en energisk bana med fantastiska beats.

Förvänta dig stora, kraftfulla rörelser med höfterna i takt med musiken. Gör dig redo för en explosiv rytm och energi när vi fyller dansgolvet tillsammans!

Barndans

Här är alla stjärnor!

Det är ett känt faktum att barn har ett spontant behov av att röra sig. På våra barnkurser får barnen på ett lekfullt sätt lära sig rytm, motorik, koordination samt förmågan att samarbeta. Lektionerna bygger på glädje och lust, och det är dans på barnens villkor som gäller.

Breakdance

Breakdance är den akrobatiska delen i Hiphop. Kan dansas i vanliga hiphop program men kan även dansas som egen dans. Breakdance är mycket fysiskt och man behöver träna ganska hårt för att orka med, men det är också väldigt roligt att kunna briljera med att kunna snurra på huvudet eller ryggen! 🙂

Använd gärna knä- och handledsskydd

Burlesque

Denna dansstil kan kallas lite ”Cabaret” Ord som beskriver stilen är glamour, sensuell, kaxig, show, flörtig, gullig och underhållande. En salig blandning helt enkelt. Det är inte vad man gör utan hur man gör det. Burlesgue handlar om attityd.

Contemporary/Modern

En kraftfull dansstil med mycket teknik och känsla. Vi jobbar med både kroppen och själen och låter rörelsen komma inifrån. Vi tar inspiration från Graham, Cunningham och release teknik och bygger styrka med yoga inspirerande rörelser.

Dancehall

Dancehall kommer från den exotiska ön Jamaica. Vi kommer lära oss alla dess grunder där skaka, isolera och rulla på höfterna har en betydande del av rörelsemönstret. Stegen är coola och energiska och passar för både klubbar och shower. Bered er på en rolig och galen klass där vi släpper på alla hämningar.

Dansmix

Dansmix (från 6år) är en förberedande klass där barnen får prova på olika dansstilar så som jazzdans, balett, hip-hop och modern dans. Det är en fortsättning på barndansen, här tar vi steget vidare från lek och rytmik till lekfull dans. Musik som vi använder oss av är bla musik från Melodifestivalen.

High Heels

Kursen är för nybörjare både när det gäller dans och högklackat. Vi kommer att öva på att gå, stå och dansa i högklackat. Det kommer vara en blandning av stilarna jazz och burlesque. Kursen innehåller uppvärmning, styrka, stretch men lägger fokus på diagonal och koreografi.

Jazzdans

Vi startar med en grundläggande uppvärmning som ger styrka och smidighet, och fortsätter sedan med diagonalövningar och avslutar lektionerna med danskombinationer och koreografi som lämpar sig till uppvisning.

Jazzdansen byggde från början på afrikanska idéer och senare även från Brasilien, Haiti och Amerikas sydstater. Stilen är typisk klassisk showjazz som man kan se i musikaler och större sång- och dansshower som tex melodifestivalen m.m.

Klassisk balett

På 1570-talet kom de första trupperna av yrkesdansare till Frankrike. På 1660-talet fastställdes de regler för baletten som finns idag, d.v.s en grund för balettekniken som naturligtvis har utvecklats vidare under århundradena.

På de klassiska balettlektionerna har vi ren baletteknik med både stång- och golvarbete, och rörelser över golvet. Vi lär oss de tekniker som ligger till grund för många andra dansstilar.

Lyrical jazz

En blandning av jazz och modernt. En friare och lite mjukare form av jazz med mycket teknik och svepande koreografier.

Musikal

Musikal är en form av modern musikteater. En musikal är en blandning av musik, teater och dans. Här tränar vi in ett nummer ifrån någon av de moderna musikalerna.

Poledance

Poledance är en form av scenkonst, en kombination av dans och gymnastik. Det handlar om dans och utföra akrobatiska trick med en vertikal stång och är en mycket populärare form av kondition och dansträning. På dessa lektioner kommer vi öva mycket teknik och styrka, men framför allt kommer vi ha väldigt roligt.

För att få bra fäste när du dansar rekommenderar vi hotpants och linne/top samt att du dansar barfota.

Pop dance

Här kommer ni få lära er de bästa koreografierna från de bästa artisterna. Allt ifrån Britney Spears och Michael Jackson till Lady Gaga, Beyoncé och Rihanna. Vi lägger stort fokus på koreografi och kommer att lära oss massa danser under terminen.

Streetdance Fusion

Streetdance Fusion är ett samlingsnamn för en hel del olika danser som uppkommit på gatan, bland annat poppin, locking, house, breaking m.m.

Yoga

Senioryoga
Yogakursen är baserad på Balansprogrammet som bygger på MIMY en svenskutvecklad träningsmetod. MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga som syftar till välmaående och inre balans. Den röda tråden är en medveten andning inte bara under passet utan något du kan ta med dig i din vardag.

MediYoga är en terapeutisk form av yoga, mjuka och lugna kroppsövningar, fokus, medveten andning, djupavslappning och en stunds meditation. Yogan utförs utan strävan och prestige.

Familjeyoga med barn 6-9år
En lekfull yoga där barn och vuxna får växla mellan en intensiv aktivitet och ett avslappnat lugn. Vi väver ihop rörelserna med hjälp av små berättelser och musik. Barnens motorik utmanas och de får även lära sig att använda andetaget för att hitta stillhet.

Yoga ton/vux
En dynamisk yoga som hämtat inspiration från både dans och rörlighetsträning. Från stora svepande rörelser som värmer och mjukar upp kroppen går vi över till positioner som bygger styrka för att slutligen landa i ett lugnare tempo som gynnar smidighet i kroppen.