Danskurser

Vår ambition är att erbjuda ett brett kursutbud! Därför ges kurser i olika nivåer och i olika åldersgrupper, och på så sätt får alla en möjlighet att hitta en passande grupp.

Klicka på önskad danskurs nedan för mer information!

Barndans

Här är alla stjärnor!

Det är ett känt faktum att barn har ett spontant behov av att röra sig. På våra barnkurser får barnen på ett lekfullt sätt lära sig rytm, motorik, koordination samt förmågan att samarbeta. Lektionerna bygger på glädje och lust, och det är dans på barnens villkor som gäller.

Bachata

Bachata är en dans och musikstil som kommer från Dominikanska republiken. Det är en sensuell dansstil och påminner mycket om Salsa fast med mer höftteknik. I denna kurs får du lära dig Bachatans taktkänsla, föra och följa din partner på ett tilltalande sätt. Det finns många varianter av Bachata där du får välja vilken som passar dig bäst. Vi kommer fokusera på grunderna och inga förkunskaper krävs, bara ett glatt humör och positiv energi.

Bollywood Fusion

Bollywood är en rolig, uttrycksfull dansstil som kommer från världens största filmindustri.

Genom att mixa de klassiska dansstilarna från Indien med rörelser inspirerade av olika streetstilar blir det en unik underhållande och glamorös dans.

Breakdance

Breakdance är den akrobatiska delen i Hiphop. Kan dansas i vanliga hiphop program men kan även dansas som egen dans. Breakdance är mycket fysiskt och man behöver träna ganska hårt för att orka med, men det är också väldigt roligt att kunna briljera med att kunna snurra på huvudet eller ryggen! 🙂

Använd gärna knä- och handledsskydd

Burlesque

Denna dansstil kan kallas lite “Cabaret” Ord som beskriver stilen är glamour, sensuell, kaxig, show, flörtig, gullig och underhållande. En salig blandning helt enkelt. Det är inte vad man gör utan hur man gör det. Burlesgue handlar om attityd.

Contemporary/Modern

En kraftfull dansstil med mycket teknik och känsla. Vi jobbar med både kroppen och själen och låter rörelsen komma inifrån. Vi tar inspiration från Graham, Cunningham och release teknik och bygger styrka med yoga inspirerande rörelser.

Dancehall

Dancehall kommer från den exotiska ön Jamaica. Vi kommer lära oss alla dess grunder där skaka, isolera och rulla på höfterna har en betydande del av rörelsemönstret. Stegen är coola och energiska och passar för både klubbar och shower. Bered er på en rolig och galen klass där vi släpper på alla hämningar.

Dansmix

Dansmix (från 6år) är en förberedande klass där barnen får prova på olika dansstilar så som jazzdans, balett, hip-hop och modern dans. Det är en fortsättning på barndansen, här tar vi steget vidare från lek och rytmik till lekfull dans. Musik som vi använder oss av är bla musik från Melodifestivalen.

Feminin Vibe

Klassen kommer vara uppbyggd på samma sätt som en vanlig jazzklass men med en girly touch i både musik och rörelse! en chans att dansa ut sin feminina sida och showa loss till musik från bl a Beyonce och burlesque!

High Heels

Kursen är för nybörjare både när det gäller dans och högklackat. Vi kommer att öva på att gå, stå och dansa i högklackat. Det kommer vara en blandning av stilarna jazz och burlesque. Kursen innehåller uppvärmning, styrka, stretch men lägger fokus på diagonal och koreografi.

Hiphop

Hiphop dansar man oftast till tyngre musik och man fokuserar mycket på gunget i kroppen. Attityden är viktig i hiphopen så vi övar mycket på att uttrycka oss.

Jazzdans

Vi startar med en grundläggande uppvärmning som ger styrka och smidighet, och fortsätter sedan med diagonalövningar och avslutar lektionerna med danskombinationer och koreografi som lämpar sig till uppvisning.

Jazzdansen byggde från början på afrikanska idéer och senare även från Brasilien, Haiti och Amerikas sydstater. Stilen är typisk klassisk showjazz som man kan se i musikaler och större sång- och dansshower som tex melodifestivalen m.m.

Klassisk balett

På 1570-talet kom de första trupperna av yrkesdansare till Frankrike. På 1660-talet fastställdes de regler för baletten som finns idag, d.v.s en grund för balettekniken som naturligtvis har utvecklats vidare under århundradena.

På de klassiska balettlektionerna har vi ren baletteknik med både stång- och golvarbete, och rörelser över golvet. Vi lär oss de tekniker som ligger till grund för många andra dansstilar.

Lyrical jazz

En blandning av jazz och modernt. En friare och lite mjukare form av jazz med mycket teknik och svepande koreografier.

Poledance

Poledance är en form av scenkonst, en kombination av dans och gymnastik. Det handlar om dans och utföra akrobatiska trick med en vertikal stång och är en mycket populärare form av kondition och dansträning. På dessa lektioner kommer vi öva mycket teknik och styrka, men framför allt kommer vi ha väldigt roligt.

För att få bra fäste när du dansar rekommenderar vi hotpants och linne/top samt att du dansar barfota.

Pop dance

Här kommer ni få lära er de bästa koreografierna från de bästa artisterna. Allt ifrån Britney Spears och Michael Jackson till Lady Gaga, Beyoncé och Rihanna. Vi lägger stort fokus på koreografi och kommer att lära oss massa danser under terminen.

Reggaeton

Dansen kommer från de latinamerikanska “afrodanserna”. Reggaeton inspireras av både reggae och hip-hop musik. Dansen har blivit mycket populär världen över med sin medryckande stil. Här lär du dig att släppa loss i alla kroppsdelar. En dansstil med mycket attityd och ett skönt gung. Roligt, svettigt och energifyllt.

Salsa

Salas är en rolig och unik socialdans, det spelar ingen roll vart du befinner dig i världen. Du får lära dig grundläggande teknik i en av världens populäraste pardans. Under kursen får du lära dig att föra och följa din danspartner samt att hålla takten till den latinska rytmen. Vi kommer och lägga stor fokus på kubansk Salsa. Man behöver inte anmäla sig som par utan dansar med de som anmält sig på kursen.

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för en hel del olika danser som uppkommit på gatan, bl.a. poppin, locking, house, breaking mm.

Yoga

Yogakursen är baserad på Balansprogrammet som bygger på MIMY en svenskutvecklad träningsmetod. MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga som syftar till välmaående och inre balans. Den röda tråden är en medveten andning inte bara under passet utan något du kan ta med dig i din vardag.

MediYoga är en terapeutisk form av yoga, mjuka och lugna kroppsövningar, fokus, medveten andning, djupavslappning och en stunds meditation. Yogan utförs utan strävan och prestige.

Zumba®

Zumba liknar ingen annan träningsform som du har provat förut!

Zumban skapades i mitten av 90-talet av sydamerikanen Albert “Beto” Perez, personlig tränare och koreograf åt ett stort antal internationella popstjärnor.

Med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, samba och merengue flätade Beto ihop sina latinska favoritrytmer med glödheta danssteg som hans elever älskade – Zumba Fitness var fött!

Sedan Beto introducerade Zumba i USA 1999 har det blivit en av de snabbast växande dansbaserade träningsformerna i landet. Människor i alla åldrar faller för de smittande rytmerna, de enkla dansrörelserna och de fantastiska resultaten.

Zumba är ett roligt och spännande sätt att träna! Det är lätt att lära sig och du kan både förbättra din kondis och förbränna kalorier!